[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Metralladora - Viquipèdia

Metralladora

De Viquipèdia

Metralladora.
Metralladora.

La metralladora és una arma de foc caracteritzada per disparar gran quantitat de bales en poc temps i de forma sostinguda.

[edita] Origen i evolució

Les primeres metralladores van aparèixer durant el segle XIX com les anomenades Gatling però no eren automàtiques ja que s'accionaven amb una maneta

El 1884 apareix un tipus de metralladora totalment automatitzat inventada per Hiram Maxim, aquest model va ser adoptat per la majoria dels exèrcits europeus mentre que els nord-americans van utilitzar el Browning que reutilitza el gas del canó. A partir de 1917 la companyia constructora d'armament Browning va treure al mercat el model que funciona pel retrocés del canó un sistema que encara s'utilitza.

[edita] Impacte en la guerra

Va canviar el sistema de combat que era el mateix des de les guerres napoleòniques. A partir de l'acció de les metralladores es van fer línies estàtiques i trinxeres amb utilització de carros de combat contra aquestes armes automàtiques.

Van aparèixer també metralladores pesants i lleugeres de molts tipus.

[edita] Limitacions tècniques

Les metralladores tenen molt desgast del canó i aquest es dilata cosa que fa que després d'un centenars de trets pugui quedar temporalment inútil a més tot el canó ha de ser substituït aproximadament cada 10.000 trets.