Web Analytics Made Easy - Statcounter

[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Metimna - Viquip??dia

Metimna

De Viquip??dia

Metimna
Metimna

Metimna (Methymna, ??????????????, a les monedes ?????????????? o ??????????????) fou una ciutat de Lesbos, la principal despr??s de Mitilene. Era al nord de l'illa, a la costa en front de l'illa Assos. El seu territori era ve?? de Mitilene.

En ??poca molt matinera va conquerir Arisbe o Arisba, una de les altres ciutats de l'illa, i va convertir als seus ciutadans en esclaus.

Quant les ciutats de l'illa es van revoltar contra Atenes al final de la guerra del Pelopon??s, Metimna no les va seguir i va quedar exceptuada del c??stig. En lloc de pagar tribut la ciutat donava a Atenes un contingent naval.

Despr??s de la batalla d'Arginuses (Arginusae), Metimna va caure en mans dels espartans i la conducta llavors de Calicr??tides fou magn??nima en contrast amb la dels atenencs quant Mitilene i altres ciutats s'havien revoltat.

A partir de la meitat del segle IV aC va comen??ar a decaure i progressivament desapareix de l'hist??ria. El 154 aC es esmentada a un tractat entre Roma, P??rgam i Bit??nia, i sembla que llavors es va unir amb Antissa que fou buidada.

Fou lloc de naixement del poeta i music Arion i potser tamb?? del historiador Mirsilos.

A l'??poca cristiana fou seu d'un bisbat i el 1084 fou feta seu metropolitana.

S'esmenta com a lloc de resist??ncia als turcs al segle XII i al segle XV. Va passar als otomans el 1462 i fou seu d'un kaza del sanjak de Metelin (Mitilene) del vilaiat de Rodes. Va tornar a Gr??cia amb l'illa de Lesbos el 1913 i fou annexionada el 1914.

El seu nom modern sota els otomans fou Molivo i actualment es Mithymna (??????????????), essent cap??alera d'una municipalitat de la prefectura de Lesbos.