[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Messinià - Viquipèdia

Messinià

De Viquipèdia

Una possible reconstrucció paleogeogràfica del mar Mediterrani del Miocè. Al nord a l'esquerra:  *Vermell = costa actual *S = Conca de Sorbas, Espanya *R = Corredor del Rif *B = Corredor Bètic *G = Estret de Gibraltar *M = Mar Mediterrani
Una possible reconstrucció paleogeogràfica del mar Mediterrani del Miocè. Al nord a l'esquerra: *Vermell = costa actual *S = Conca de Sorbas, Espanya *R = Corredor del Rif *B = Corredor Bètic *G = Estret de Gibraltar *M = Mar Mediterrani

El període Messinià és un estatge faunal del Miocè. Comprèn el període entre fa 7,246 ± 0,005 milions d'anys i fa 5,332 ± 0,005 milions d'anys.

El Messinià fou testimoni del començament, fa uns sis milions d'anys, de la crisi de salinitat del Messinià, que provocà l'assecament en repetides ocasions de la conca del mar Mediterrani al llarg dels següents milions d'anys.

[edita] Enllaços externs


Períodes geològics Aquest article sobre un període geològic és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.