[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mercedes (Uruguai) - Viquipèdia

Mercedes (Uruguai)

De Viquipèdia

Mercedes

[[Image:|130px]]
Topònim oficial Mercedes
País Uruguai Bandera de l'Uruguai
Organització:  
 -Departament  Soriano
Codi postal 75000
Característica telefònica +053
Localització: 33° 15′ 8″ S 58° 1′ 41″ OCoordenades: 33° 15′ 8″ S 58° 1′ 41″ O
Superfície
Altitud 28 msnm
Latitud {{{latitud}}}
Longitud {{{longitud}}}
Distància {{{distància}}}
Fundació 1788
Fundador Manuel Antonio de Castro y Careaga
Població:  
 - Total 42.032 (2006)
Àrea metropolitana 
 - Densitat
 - Creixenebt intercensal
Analfabetisme {{{analfabetisme}}}
Gentilici mercedari, mercedària
Intendent municipal 
Intendente 
Pàgina web

La ciutat de Mercedes és la capital del departament de Soriano, Uruguai. Està situada sobre la costa del Riu Negro. Un dels seus principals atractius és la rambla amb espais verds, la qual és molt freqüentada per la població local. Sobre aquesta costa hi ha ubicat el Club Remers de Mercedes, tradicional institució, que organitza regates al Riu Negre i participa en altres en diferents zones del país.

Una de les principals fonts de treball dels habitants de Mercedes és la indústria paperera. La zona cèntrica Mercedària està destinada a l'activitat comercial amb establiments històrics. Es pot destacar que a la ciutat hi ha pocs serveis gastronòmics per als visitants.

[edita] Història

La ciutat va ser fundada el 1788 per Manuel Antonio de Castro y Careaga amb el nom de Capilla Nueva de las Mercedes. Va ser declarada capital del departament el 1857, sent precedida per Villa Soriano.

Va ser en les proximitats d'aquesta ciutat on es va realitzar el Crit d'Asencio, esdeveniment que va donar lloc a la revolució oriental. Després, el general José Gervasio Artigas va establir allà la seva caserna general en l'actual col·legi Nuestra Señora Del Huerto, i des d'allà va emetre seu vibrant Proclama de Mercedes el 11 d'abril de 1811.

Per tot això, aquesta ciutat es mereix la llegenda que té l'escut del departament de Soriano: Aquí nació la Patria (en català, "Aquí va néixer la pàtria").

Rambla inundada.
Rambla inundada.

[edita] Vegeu també