[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mercè Perelló i Valls - Viquipèdia

Mercè Perelló i Valls

De Viquipèdia

Mercè Perelló i Valls és una revolucionària, activista política i cultural, catalana, nascuda a Mèxic, el 6 de desembre de 1947. Filla de'n Marcel·lí Perelló i Domingo i de n'Edelmira Valls i Puig, refugiats catalans, i germana de'n Carles i de'n Marcel·lí Perelló i Valls. Fou la muller del líder obrer Salvador Zarco.

Durant molts anys, na Mercè Perelló milità a la Lliga Comunista Espartaco, organització revolucionària dissident de la Unió Soviètica, fundada pel lluitador, teòric i escriptor José Revueltas a 1960. Estudià la carrera de psicologia a la Universidad Nacional Autónoma de México, UNAM.Tingué una participació destacada al moviment estudiantil mexicà de 1968, després del qual, ella i el seu marit decideixen proletaritzar-se, i, durant vint anys esdevenen treballadors i agitadors comunistes a diverses empreses.

El març 2003 organitza i encapçala la brigada mexicana d'Escuts Humans que se'n va a Bagdad, en un intent d'impedir la intervenció militar dels Estats Units. Actualment treballa com cap de les Edicions de la Facultat de Ciències de la UNAM.