[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mercè Molist i Ferrer - Viquipèdia

Mercè Molist i Ferrer

De Viquipèdia

Mercè Molist i Ferrer és una periodista catalana, nascuda a Manlleu (Osona) l'any 1969. Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. És col·laboradora habitual del suplement Ciberpais que s'inclou cada dijous amb El País sobre temes de tecnologia, informàtica, seguretat, hacking i relacionats.

Taula de continguts

[edita] Trajectòria

Va formar part des de 1996 de de Fronteras Electrónicas, associació que més endavant es va transformar en el capítol espanyol de Computer Professionals for Social Responsability.

Vinculada per la seva feina amb la comunitat hacker espanyola, va treballar durant el 2000 a traspassar els hackmeetings italians a l'estat espanyol; aquell any va coordinar el primer, que es va celebrar a Barcelona, en el centre okupat Les Naus. Dels hackmeetings van néixer els hacklabs.

Des de l'any 2002 distribueix els seus articles periodístics (i la majoria de la seva producció literària) utilitzant una llicència que permet la seva lliure distribució, traducció i còpia. L'any 2005, sota l'assessoria de l'advocat Carlos Sánchez Almeida, va presentar una reclamació contra una agència de premsa que havia venut un dels seus articles als principals diaris espanyols, sense fer-hi constar les condicions de la llicència. El cas es va resoldre a favor de Molist sense arribar als tribunals.

Mercè Molist també ha conreat la literatura. Ha guanyat un parell de premis de poesia i contes al llarg de la seva vida i ha publicat una breu novel·la, Cançó de Valeriana. Molts dels seus texts literaris s'ofereixen gratuïtament a la seva pàgina web.

L'any 1991 va guanyar el Premi de Contes Alambor amb "La traïció". L'any 2006 va publicar el llibre Ciber@vis. Manual d'Internet per a joves de més de 50 anys (ISBN 84-8330-368-X).

[edita] Obres en suport informàtic

[edita] Ficció


[edita] Assaig

[edita] Enllaços externs