[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Maximilià III Josep de Baviera - Viquipèdia

Maximilià III Josep de Baviera

De Viquipèdia

L'elector Maximilià III Josep de Baviera essent una criatura.
L'elector Maximilià III Josep de Baviera essent una criatura.

Maximilià III Josep de Baviera (Múnic 1727 - 1777). Elector de Baviera des de 1745 fins a l'any 1777. Esdevingué el darrer membre de la branca primogènita dels Wittelsbach, a la seva mort heretà els territoris bavaresos l'elector palatí, Carles Teodor del Palatinat.

Nat a Múnic el dia 28 de març de 1727, era fill de l'elector i emperador Carles VII, emperador romanogermànic i de l'arxiduquessa Maria Amàlia d'Àustria. Maximilià Josep era nét per via paterna de l'elector Maximilià II Manuel de Baviera i de la princesa Teresa Coneguda Sobieski; mentre que per via materna ho era de l'emperador Josep I, emperador romanogermànic i de la duquessa Guillemina Amàlia de Brunsvic-Lüneburg.

A la mort del seu pare, l'any 1745, heretà l'Electorat de Baviera, immiscuït de ple en la Guerra de successió austríaca i havent, l'exèrcit austríac, ocupat l'electorat. Ràpidament, Maximilià III Josep signà la pau amb l'arxiduquessa Maria Teresa I d'Àustria que reconegué com a sobirana d'Àustria, i amb el seu espòs, l'emperador Francesc I, emperador romanogermànic que reconegué com a emperador del Sacre Imperi Romanogermànic a través del Tractat de Füssen.

Maximilià Josep es mostrà un governant capaç i amb una gran força per desenvolupar i millorar la qualitat de vida dels bavaresos. Així, l'any 1747 establí a Nymphenburg una fàbrica de porcelana. A més a més fundà l'Acadèmia bavaresa de les Ciències. També es obra de Maximilià Josep la construccií del Teatre Cuvilliés a Múnic on s'interpretaren diverses obres de Mozart per primera vegada.

A la seva mort, l'any 1777, esclatà la Guerra de successió bavaresa. El resultat d'aquesta fou la consolidació al tro de l'elector palatí Carles II Teodor de Baviera. Gràcies a aquest resultat s'uniren els territoris de Baviera i del Palatinat que havien estat separats des del segle XIV.