[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Max W. Wheeler - Viquipèdia

Max W. Wheeler

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article sembla una traducció automàtica de baixa qualitat:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
Falta traduir un tros de l'anglès

Max Wheeler (nascut a Pinner, Middlesex, el 1946) és un dels lingüistes i estudiosos britànics més experts en llengua catalana. És un dels coeditors de l'edició electrònica de la Revista Internacional de Catalanística (Journal of Catalan Studies).

Va cursar a la Pinner Grammar School, al Corpus Christi College, d'Oxford (BA 1969) i després es doctorà al Queen's College (Oxford) (1975), i estudià a més a la Universitat de Barcelona (entre 1971 i 1973). Després esdevingué Lecturer/Senior Lecturer in Linguistics a la Universitat de Liverpool entre 1973 i 1989. Va ser Lector en lingüística a la Universitat de Sussex a partir de 1989 i és actualment Professor de lingüística, càrrec que ocupa des del 2006.

Professor de Lingüística, és un dels experts mundials de la llengua catalana. A més fa recerca sobre la fonologia i el canvi a la morfologia infleccional. Va publicar recentment un llibre en anglès sobre la fonologia del català per a la sèrie de l'Oxford University Press's The Phonology of the World's Languages. Ha sigut un dels consultant del Oxford English Dictionary etymology editors tractant gairebé 2.000 temes vinculats al català, a l'occità i a l'espanyol.

El seu projecte més recent consisteix a estudiar la divergència dialectal en la morfologia infleccional recolzant-se en les llengües romàniques.

[edita] Obres

  • The Phonology of Catalan (2005)

2003 La lenició en la fonologia catalana: perspectives teòriques i empíriques arran dels Etnotextos de l’ALDC, [Lenition in Catalan phonology: theoretical and empirical issues in connection with the Etnotextos of the ALDC (Catalan Dialect Atlas)] in Actes de la XVII Trobada Internacional de l'Associació de Joves Lingüistes, Alacant, 18, 19 i 20 d'abril del 2002 Alicante/Alacant: Asociación de Jóvenes Lingüistas Volume 1: 83-100

2002 Morfologia 5: Flexió verbal irregular i verbs defectius [Morphology 5: irregular verb inflection and defective verbs] Joan Solà et al. (eds), ed., in Gramàtica del català contemporani. Vol. 1 Barcelona: Empúries Volume 1 pp. 647-729 ISBN 84-7596-907-0

  • Catalan: a Comprehensive Grammar (amb A Yates i Nicolau Dols, 1999)

[edita] Lligams externs