[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Matthew Fox - Viquipèdia

Matthew Fox

De Viquipèdia

Matthew Fox
Nom real: Matthew Fox
Naixença: 14 de juliol de 1966
a Abington, Pennsylvania Estats Units Estats Units
Papers importants: Lost
Pàgina web: [http://matthew-fox.net/
Fitxa a IMDb


Matthew Fox va néixer el (14 de juliol de 1966, a Abington, Pennsylvania), i és un actor nord-americà que és conegut pels seus personatges a Party of Five i Lost; Charlie Salinger i Jack Shepard respectivament.

Taula de continguts

[edita] Biografia

Va començar els seus estudis a la Deerfield Academy a Massachusetts des d'on va passar a la Universitat de Columbia, en la qual va destacar com jugador de futbol americà mentre estudiava Econòmiques en un intent d'acabar treballant a Wall Street. La destinació va voler que la mare de la seva núvia, que tenia una agència de models, ho convencés per a treballar com model, començant així a realitzar anuncis per a televisió en els quals aviat va començar a demostrar les seves capacitats dramàtiques.

Fox es va donar a conèixer als Estats Units pel seu paper a la sèrie d'èxit "Party of Five", guanyadora del Globus d'Or el 1996 a la millor sèrie dramàtica. Altres treballs seus destacats són el seu paper protagonista a la sèrie "Haunted" i el telefilm "Behind the Mask".

Des de 2004 interpreta el paper de Jack Shepard a la sèrie "Lost", amb la qual va saltar a la fama. A la sèrie realitza el paper de metge i líder del grup de supervivents de la illa. Durant la seva estada s'adóna que els seus estudis de medicina no són gens útils sense el material adequat.


[edita] Premis

L'any 2006 va guanyar el premi de Saturn Awards a Best Lead Actor in a Television Series.


[edita] Filmografia

[edita] Enllaços externs