[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Maserati - Viquipèdia

Maserati

De Viquipèdia

Maserati
Fundada 1914
Indústria Automòbil
Productes Automòbils i serveis
Adreça web www.maserati.com
Maserati MC12
Maserati MC12

Maserati és un constructor italià de automòbils esportius de luxe.

[edita] Història

La marca d'automòbils Maserati va ser fundada a Bologna per Alfieri Maserati el 1914. L'emblema de Maserati és el trident, inspirat en l'estàtua de Neptú que adorna la Plaça Major de Bologna. La marca va ser adquirida el 1937 per l'empresari Adolfo Orsi, qui va començar a donar molta importància al luxe en el procès de creació dels vehicles.

El 1968 Maserati va ser adquirida per Citroën, que al seu torn la va vendre el 1975 a un consorci administrat per l'italià Alessandro de Tomaso.

De Tomaso, amb ajuda del dissenyador Ghia, va crear alguns dels automòbils més característics d'aquesta empresa: Ghibli, Khasmin, Bora i Kyalami, entre d'altres. Aquests noms van ser presos de famosos vents de l'Àfrica i Àsia.

El 1993 Maserati va passar al Grup Fiat que, el 1999, la va convertir en propietat exclusiva de Ferrari. El Grup Maserati va vendre l'any 2004 9,565 automòbils, dels quals 4,590 van ser Maserati. Les vendes de Maserati van representar un notable increment del 62% en relació amb any 2003. Gran part d'aquest creixement es va deure a la demanda del Quattroporte, el seu model de 4 portes. Maserati fabrica tres models: Coupé / Spyder V8, Quattroporte i l'exòtic MC12.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Maserati