[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mas d'Alemany - Viquipèdia

Mas d'Alemany

De Viquipèdia

Mas d'Alemany és una masia rural situada a Constantí (Tarragonès), entre el camí de Sant Llorenç i el de la Gavarra, prop del terme de Reus i de la carretera N-420. El seu nom prové d'un antic propietari anomenat Alemany.

L'edifici que presideix la finca és d'aspecte vuitcentista i fou aixecat pels volts de l'any 1827. Entre els seus elements arquitectònics destaquen dues porxades situades a les bandes oriental i occidental, així com una capella. Encara que la masia es conserva en bon estat, s'hi han fet diverses reformes que n'han modificat l'aspecte original.

Les seves terres tenen una superfície de 75 hectàrees, essent de les més extenses del terme, i es troben envoltades d'una llarga paret de pedra. La masia segueix avui en dia habitada, i s'hi conrea principalment olivera i avellaner.


Localització del Tarragonès Aquest article sobre el Tarragonès és un esborrany i és possible que li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.


Coordenades: 41° 8′ 9.6″ N 1° 11′ 26.2″ E