[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Martin Lewis Perl - Viquipèdia

Martin Lewis Perl

De Viquipèdia

Premi Nobel
Premi Nobel de Física
(1995)

Martin Lewis Perl ( Nova York, EUA 1927 ) és un físic i professor universtari nord-americà guardonat amb el Premi Nobel de Física l'any 1995 pels seus estudis sobre el leptó.

[edita] Biografia

Va néixer el 24 de juny a la ciutat de Nova York. Va estudiar física a l'Institut Politècnic de Brooklyn, on es llicencià el 1948, i l'any 1955 aconseguí el doctorat a la Universitat de Columbia. Actualment és professor de la Universitat de Michigan.

[edita] Recerca científica

La seva estada a la Universitat de Stanford li va permetre poder realitzar experiments amb l'accelerador de partícules d'aquesta unversitat sobre l'estructura dels leptons. L'any 1973 aconseguí descobrir una nova partícula, anomenada Tau, una partícula 3.500 vegades més pesada que l'electró. Aquesta troballa va obrir nous estudis al voltant de les partícules elementals.

L'any 1995 fou guardonat amb la meitat del Premi Nobel de Física per les seves contribucions, pioneres, en la física del Leptó i especialment en el descobriment de la partícula Tau. El premi fou compartit amb el físic Frederick Reines.

[edita] Enllaços externs