[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Martell - Viquipèdia

Martell

De Viquipèdia

Aquest article tracta sobre l'eina. Per a l'os de l'orella mitjana, vegeu martell (os).
Martell
Martell

Un martell és un estri utilitzat per donar cops a un objectiu, causant el seu desplaçament o deformació. És comunament utilitzat per clavar o trencar objectes. Els martells són sovint dissenyats per a un propòsit especial, per això hi ha dissenys molt variats. La forma bàsica del martell consisteix en un mànec (normalment de fusta) amb un cap pesant (que sol ser de metall) en el seu extrem. Els martells són utilitzats en moltes professions i és un dels estris més bàsics juntament amb el ganivet.

Al igual que aquest, el martell també és un arma contundent. El concepte de posar un mànec a un pes per a facilitar la seva utilització va donar lloc a les primeres armes produïdes per l'home, cap al 30000 aC. Durant l'Edat Mitjana es van popularitzar i per això apareixen en molts jocs de rol que emulen aquella època (usualment en mans de personatges com els bàrbars). El déu Thor tenia un martell amb què causava el tro.

Les formes conegudes del martell són:

  • Martell de fuster
  • Martell de mecànic
  • Martell de construcció
  • Martell de guerra

Juntament amb la falç, formava part de la bandera soviètica (i per extensió d'altres països comunistes) com a al·legoria del treball manual o industrial.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Martell