[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Marràqueix - Viquipèdia

Marràqueix

De Viquipèdia

Marràqueix
Marrākeš مراكش
Localització
Marràqueix (Morocco)
Marràqueix
Marràqueix
Localització de Marràqueix al Marroc
La mesquita Kutubia
La mesquita Kutubia
Estat
• Regió
• Prefectura
Marroc Marroc
Marràqueix-Tensift-El-Haouz
Marràqueix
Superfície 6,2 km²
Altitud 466 m
Població (2006)
  • Densitat
1.036.500 hab.
167.177,42 hab/km²
Coordenades 31° 38′ 14″ N 8° 1′ 3″ OCoordenades: 31° 38′ 14″ N 8° 1′ 3″ O
Zona horària +0

Marràqueix (nom original en berber Tamurt n Akkuc, "terra de Déu"; en àrab مراكش Marrākeš) és una ciutat del sud-oest del Marroc, al peu de l'Atles, a 466 m d'altura. L'any 2004 tenia una població oficial de 1.036.500 habitants, xifra que quedaria molt curta en estimacions no oficials.

Té el soc (mercat berber) més gran del Marroc i la plaça més atrafegada de tota l'Àfrica, anomenada Djemà-el-Fna[1]. Marràqueix està dividida en la Medina i la ciutat moderna. Té diversos monuments declarats Patrimoni de la Humanitat, cosa que la converteix en el principal atractiu turístic del país.

La ciutat ha originat el nom català del país, Marroc, que és una deformació del nom àrab de Marràqueix. El primer nom de la ciutat va ser Marrúkeix ("vés-te'n corrents").

El clima és mediterrani sec. La temperatura mitjana anual és de 19,2ºC i oscil·la entre els 11,6ºC de gener i els 27,6ºC de juliol. Les gelades són escasses mentre que les altes temperatures són habituals durant l'estiu, i superen els 40ºC en diverses ocasions cada any. Les precipitacions són de 247 mm anuals concentrades d'octubre a maig, moltes vegades de forma torrencial.

[edita] Llocs d'interès

La plaça Djemà-el-Fna plena de parades de menjar
La plaça Djemà-el-Fna plena de parades de menjar


[edita] Referències

  1. Segons apareix a Marroc i Egipte de Jaume Mestres. 2004. Columna Edicions. Pàg. 45. ISBN 84-664-0463-5
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Marràqueix


Bandera del Marroc Aquest article sobre el Marroc és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.