[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Maria de la Pau Janer Mulet - Viquipèdia

Maria de la Pau Janer Mulet

De Viquipèdia

Maria de la Pau Janer, guanyadora del Premi Planeta del 2005.
Maria de la Pau Janer, guanyadora del Premi Planeta del 2005.

Maria de la Pau Janer i Mulet, escriptora, va néixer a Ciutat de Mallorca el 1966. És filla del també escriptor Gabriel Janer Manila. Ha treballat com a guionista i presentadora de ràdio i televisió, sovint en companyia del doctor Joan Corbella, psiquiatre i escriptor, amb qui posteriorment es va casar [1].

Persona mediàtica, es prou coneguda tant a Catalunya (on ha col·laborat en televisió –TV3– i premsa –diari Avui–) com a les Illes Balears (on es professora de Literatura Catalana de la Universitat de les Illes Balears –UIB–, i on també ha col·laborat en televisió –IB3 Televisió– i premsa –Diario de Mallorca–).

Va ser finalista del Premi Sant Jordi de novel·la, a més d'aconseguir-ne altres d'importants com el Carlemany. En castellà, va ser finalista al Premi Planeta, que finalment va guanyar el 2005 amb Passions Romanes. [2]


El 15 d'abril de 2007 es va fer públic que formarà part de les llistes del Partit Popular per Mallorca a les eleccions autonòmiques del 2007 [3]. Era la número 8 en la llista autonòmica, com a independent. Fou una aposta personal del president del partit, Jaume Matas.

El 25 de juny, un dia abans de la constitució del nou Parlament de les Illes Balears sorgit de les eleccions autonòmiques del 27 de maig, parlament que serà de caire progressista i nacionalista, renuncia al seu escó [4]. Sectors mediàtics propers al Partit Popular com ara el diari "El Mundo" havien criticat durament Jaume Matas Palou, president del partit, per la inclusió de Maria de la Pau en les llistes, pel seu caire catalanista. Fins i tot atribuïren part de la culpa de la desfeta del PP a la presència de l'escriptora en les llistes populars.

Taula de continguts

[edita] Obra

[edita] Narració

[edita] Estudis literaris

  • Les Rondalles del Cicle de l´Espòs Transformat: Pervivència en la Literatura Catalana de Tradició Oral(1993, ISBN 3-927884-27-8)(tesi doctoral, editada en Alemanya)
  • El mite del comte Arnau : Una aproximació didàctica (1995, ISBN 84-273-0746-2)
  • Barbablava : L'heroi, el monstre (ISBN 84-246-0415-6)

[edita] Guardons

[edita] Enllaços externs

[edita] Notes

  1. Maria de la Pau es casa amb el doctor Corbella.
  2. Maria de la Pau guanya el premi Planeta.
  3. Salta la bomba informativa: Maria de la Pau anirà en les llistes del PP.
  4. Maria de la Pau decideix no ser diputada pel PP.


Aquest article és un esborrany sobre literatura i és possible que li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.