[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Maria Teresa Matas Miralles - Viquipèdia

Maria Teresa Matas Miralles

De Viquipèdia

Maria Teresa Matas Miralles (Tortosa, 1947) és una artista plàstica catalana de formació autodidacta. Viu a Mallorca des del seu naixement. Comença la seva trajectòria artística a finals dels anys setanta. És casada amb Miquel Bestard Parets, batle de Marratxí.

Artista en constant evolució, caracteritzada per l’experimentació constant amb tècniques i materials. Les seves obres són un vehicle d’expressió de la seva sensibilitat poètica i artística, obres que es distingeixen per un procés d’elaboració llarg i meditat, i que són sempre fruit d’una confessió personal. A les seves darreres obres explora la identitat femenina denunciant i desmitificant convencions socials i tòpics culturals lligats a les dones. Una mostra d’aquest tipus d’obres són les seves darreres instal·lacions com Núm. 55 baixos on, inspirant-se en el mite de la caverna, representa el confinament de la dona i denuncia la violència domèstica fent servir la seva obra com a vehicle d’expressió en defensa de la llibertat i en contra de l’opressió de les dones.

Ha realitzant incomptables exposicions tant col·lectives com individuals, a galeries balears i europees. La seva obra ha representat l’art balear a fires de caràcter internacional com ARCO, en diferents edicions, Arte-América, Art Miami, Art Frankfurt i moltes d’altres. Ha il·lustrat portades de revista i llibres com Reivindicació de Jane de Joan Miquel Lladó i Vòmit de María José Corominas. El 2005 va rebre el Premi Ramon Llull.