[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Maria Isabel de Portugal - Viquipèdia

Maria Isabel de Portugal

De Viquipèdia

La infanta Maria Isabel de Portugal, reina d'Espanya.
La infanta Maria Isabel de Portugal, reina d'Espanya.

Maria Isabel de Portugal, reina d'Espanya (Palau de Queluz 1797 - Madrid 1818). Infanta de Portugal amb el tractament d'altesa reial tal i com és habitual a les princeses de la Casa de Bragança.

Nascuda el dia 19 de maig de 1797 al Palau de Queluz a Portugal era filla del rei Joan VI de Portugal i de la infanta Carlota Joaquima d'Espanya. Néta dels reis Pere III de Portugal i Maria I de Portugal per via paterna ho era del rei Carles IV d'Espanya i de la princesa Maria Lluïsa de Borbó-Parma per via materna.

Casada amb el rei Ferran VII d'Espanya el dia 6 de setembre de 1816 per poders a la ciutat de Cadis, la unió fou ratificada el dia 29 de setembre de 1816 a Madrid. La unió de Ferran i Maria Isabel fou acompanyada pel casament de l'infant Carles Maria Isidre de Borbó i la infanta Maria Francesca de Portugal amb un intent de la diplomàcia espanyola i portuguesa d'acostar els interessos dels dos països.

La reina Maria Isabel va destecar per la seva cultura i la gran afició per les arts. Seva fou la idea de reunir totes les obres d'art que havien reunit els monarques espanyols en un únic espai obert al públic: el Museu del Prado. El museu fou ignaugurat un any després de la mort de Maria Isabel.

La parella només tingué una filla:

Morta al Palau Reial de Madrid el dia 26 de desembre de 1818 fou enterrada al Panteó dels Prínceps del Reial Monestir de Sant Llorenç de l'Escorial. La seva mort es degué a les complicacions originades arran d'un segon part de la reina en el qual la criatura nasqué sense vida.