[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Margalida Llobera Llompart - Viquipèdia

Margalida Llobera Llompart

De Viquipèdia

Margalida Llobera Llompart, també coneguda com a Margaluz (Palma, 1939 - 2006) fou una actriu, cantant i ballarina mallorquina. La seva versatilitat li va permetre conrear diferents arts escèniques. Va emigrar a Argentina als dos anys. Gràcies als estudis de dansa i música al Conservatori Nacional de Buenos Aires, la seva carrera es dirigí al principi cap al ball clàssic espanyol i el ball modern, estils amb els quals va recórrer escenaris i platós de Barcelona, Londres, París, Itàlia i Suïssa.

Per la seva bellesa i simpatia aconseguí el 1961 els títols de Miss Balears i Dama d'Honor de Miss Espanya. Amb el grup Los Valldemossa fou número u de la música lleugera espanyola dels anys 70. Amb la cançó Fiesta aconseguí la medalla de bronze al Festival Pre-Eurovisió. També va desenvolupar la faceta de solista.

Però va ser en el teatre, a partir de 1967, on desenvolupà una llarga carrera que començà en la Companyia Xesc Forteza, amb la qual treballà durant 25 anys com a primera actriu. Ha protagonitzat innumerables comèdies, com ara Ninette i un senyor de Mallorca, Majórica, Jubilat ve de jubileu… Pere Noguera la dirigí en El marquès de sa Rabassa, de , i Antoni M. Thomàs en Espectacle de Fo. Ha rodat també cinema (Un, dos, tres... ensaïmades i res més) i ha participat a sèries de TV3 Crims i Temps de silenci i a L'amo de son Quint, d'IB3. El 2006 va rebre a títol pòstum el Premi Ramon Llull, poc després de morir d'un càncer limfàtic.

[edita] Enllaços externs