[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Marc Timón i Barceló - Viquipèdia

Marc Timón i Barceló

De Viquipèdia

Marc Timón a l'Aplec de Calella el 2008
Marc Timón a l'Aplec de Calella el 2008

Marc Timón i Barceló (Castelló d'Empúries, Alt Empordà, 5 de març de 1980) és un artista polifacètic, periodista, escriptor, pianista, interpret de tible a la cobla Marinada i compositor de sardanes i de bandes sonores.

Inicia els seus estudis a l'Escola Municipal de Música Antoni Agramont de Castelló d'Empúries. L'any 2002 va obtenir el títol de Grau Mitjà al Conservatori Isaac Albéniz de Girona. Actualment està cursant el grau Superior de Composició a l'ESMUC de Barcelona. Ha sigut intèrpret de tible a la cobla Els Rossinyolets de Castelló d’Empúries i a la Marinada.

En la faceta de composició, és autor d'una trentena de sardanes, ha estat premiat en diferents concurs, especialment el de Joves Compositors de Blanes. A finals de 2003 va ser primer Premi i Premi Popular del Concurs de Composició Ceret-Banyoles per la sardana 5445 d.C.. El 2007 fou distingit amb el Premi Francesc Basil per la sardana 100 anys de fraternitat.

L'any 2007, el seu treball Havanera és guardonat amb el Premi Internacional Jerry Goldsmith per la millor banda sonora de projectes en desenvolupament. Estrenada el 30 d'abril de l'any anterior al Teatre Jardí de Figueres per l'Orquestra Filharmònica de Rivne, d'Ucraïna.

Com a escriptor han obtingut dos primers premis consecutius del concurs literari Vila de Roses els anys 1999 i 2000 per Espanya va bien?! i Absurd, incongruències de la vida.

L'any 2008 la Federació Sardanista de Catalunya li atorgà el Premi Federació escollit pels mitjans comunicació per a la sardana 100 anys de fraternitat.

[edita] Enllaços externs