[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mar Groga - Viquipèdia

Mar Groga

De Viquipèdia

La Mar Groga, entre la Xina i la Península de Corea
La Mar Groga, entre la Xina i la Península de Corea

La mar Groga, o el mar Groc (en xinès 黄海, Huang Hai; en coreà 황해, Hwang Hae), també anomenada mar de l'Oest a Corea (en coreà 서해, Seo Hae), és la part septentrional de la mar de la Xina Oriental, que al seu torn és una part de l'oceà Pacífic. Banya la costa nord-oriental de la Xina i la costa occidental de la península de Corea. El seu nom ve de les partícules de sorra que li donen aquell color a l'aigua, provinents del riu Groc o Huang He.

Ocupa una àrea de prop de 417.000 km², tot i que és molt poc profund, ja que la seva profunditat màxima és de sols 105 metres.

Al nord-oest de la mar Groga, en una mena de raconada, hi ha el mar de Bohai (abans anomenat 'badia de Petxili', o 'Zhili'). En ell hi desemboquen el Huang He (que travessa la província xinesa de Shandong i la seva capital Jinan) i el Hai He (que passa per Pequín i Tianjin).

La badia de Corea, entre la província xinesa de Liaoning i la costa nord-occidental de Corea del Nord, també és una part de la mar Groga. El mar de Bohai i la badia de Corea estan separades per la península de Liaodong, amb la ciutat de Dalian a la punta meridional.