[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Manuel Iglesias Corral - Viquipèdia

Manuel Iglesias Corral

De Viquipèdia

Manuel Iglesias Corral (La Corunya, 1901 - 1989) fou un polític i advocat gallec. Es llicencià en dret a la Universitat de Santiago de Compostel·la. Ha estat diputat pel Partit Republicà Gallec a les eleccions generals espanyoles de 1933 i alcalde de la Corunya el 1932-1933. També fou Fiscal General de la República Espanyola, Fiscal Cap del Tribunal Suprem i del Tribunal de Garanties Constitucionals de la República.

Després de la guerra civil espanyola es dedicà al sector privat. Ha estat advocat de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de La Corunya i degà del Col·legi d'Advocats de la Corunya. També en el plànol empresarial, ha estat Secretari General de la Indústria Ballenera Espanyola, S. A, President de Frigorífics del Nord-oest, S. A. i Secretari del Consell d'Administració de La Voz de Galicia. També ha estat president de l'Acadèmia Gallega de Jurisprudència i Legislació, president de la Comissió del Consell General de l'Advocacia Espanyola per a la Unión d'Advocats Hispanoamericans, Conseller de l'Advocacia Espanyola i Vocal de la Comissió General de Codificació en 1968.

A les eleccions generals espanyoles de 1977 fou escollit senador per la província de la Corunya, on es va integrar en el grup d'UCD. A les eleccions generals espanyoles de 1979 fou escollit novament senador per UCD. En desintegrar-se UCD es va passar a Aliança Popular (després Partit Popular), amb la que fou escollit diputat a les eleccions al Parlament de Galícia de 1981 i 1985. Després de les eleccions generals espanyoles de 1986 fou designat senador per la comunitat autònoma, càrrec que ocupà fins a la seva mort.