[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Manuel Broseta Pont - Viquipèdia

Manuel Broseta Pont

De Viquipèdia

Manuel Broseta Pont, jurista i polític valencià. Va nàixer a Banyeres de Mariola el 13 d'octubre de 1932 i va morir assassinat per ETA, a València, el 15 de gener de 1992.

En el camp del dret va ser catedràtic de Dret Mercantil de la Universitat de València, va exercir com a advocat i va ser Conseller d'Estat, entre altres. La seua trajectòria política es va iniciar en la lluita contra el franquisme participant en diversos moviments democràtics valencians, com ara la Junta Democràtica del País Valencià, de la qual fou president. Posteriorment es va integrar en la Taula de Forces Polítiques i Sindicals del País Valencià.

Elegit senador en les llistes d'UCD per València en les eleccions generals espanyoles de 1979, va participar activament en el procés autonòmic valencià i ja des de la Secretaria d'Estat per a les Administracions Territorials, entre 1980 i 1982, desenvolupà una rellevant tasca en el procés de generalització de l'autonomia.

Abandonà la política activa el 1982 i es dedicà en exclusiva al seu despatx professional i a la seua tasca docent en la Universitat de València.

El 1991 va assumir la presidència del Consell de Cultura de la Ciutat de València.

Entre les seues obres, destaca un Manual de Dret Mercantil que encara hui continua reeditant-se.

[edita] Enllaços externs