[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mani Valeri Volús Màxim - Viquipèdia

Mani Valeri Volús Màxim

De Viquipèdia

Mani Valeri Volús Màxim (Manius Valerius Volusus Maximus) fou el primer membre de la gens Valèria que va portar el cognom Màxim. Era germà de Publi Valeri Poplícola.

Un Marc Valeri Volús (Marcus Valerius Volusus) apareix com a cònsol el 505 aC junt amb Publi Postumi Tubert. Els dos cònsols van fer la guerra contra els sabins al que van derrotar i van obtenir els honors del triomf a la seva tornada. Suposadament va morir a la batalla del llac Regillus el 498 aC o 496 aC i per això apareix als Fasti després un Mani Valeri Volús Màxim, que en realitat seria la mateixa persona, que realment no hauria mort.

El 494 aC va exercir com a dictador durant les lluites polítiques entre els patricis i els nexis (deutors). Valeri fou popular entre la plebs i molts plebeus es van allistar per lluitar contra els eques i els sabins contra la promesa d'alleujar la situació dels deutors al acabar la guerra. Els sabins foren derrotats, però com que no va poder complir la seva promesa, va abdicar; però els plebeus el van considerar un home honorable.

Ja era gran quan va exercir de dictador i va morir pocs anys després.