[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Manatí - Viquipèdia

Manatí

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Manatí
Manatí amb una cria.
Manatí amb una cria.
Estat de conservació
Classificació científica
Regne: Animalia
Fílum: Chordata
Classe: Mammalia
Ordre: Sirenia
Família: Trichechidae
Gill, 1872
Gènere: Trichechus
Linnaeus, 1758
Espècies
  • Trichechus inunguis
  • Trichechus manatus
  • Trichechus senegalensis

Els manatís (Trichechus) són un gènere de grans mamífers aquàtics. Junt amb els dugongs formen l'ordre dels sirenis, però en difereixen en la forma del crani i la forma de la cua. Les cues dels manatins són en forma de paleta, mentre les dels dugongs són en forma de forca. L'ordre dels sirenis és germà de l'ordre dels proboscidis i, per tant, els elefants són el grup d'animals més proper als manatís.

El manatí és herbívor, i passa la major part del temps pasturant en aigües poc profundes. Els manatís habiten les àrees costaneres poc profundes i els marjals d'Amèrica del Nord, Central, i del Amèrica del Sud, i el Carib.

Manatí
Manatí

Les tres espècies de manatís estan considerades com vulnerables per la IUCN. Tot i que no tenen depredadors naturals, l'expansió humana ha reduït el seu hàbitat natural a les zones costaneres i molts manatís resulten ferits per les hèlixs dels motors foraborda. D'altra banda els manatís sovint ingereixen aparells de pesca (garfis, pesos metàl·lics, etc.) quan s'alimenten i poden arribar a col·lapsar el seu sistema digestiu.

[edita] Vegeu també

  • Manatí africà (Trichechus senegalensis)
  • Manatí amazònic (Trichechus inunguis)
  • Manatí de les Índies Occidentals (Trichechus manatus)


Aquest article sobre euteris és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Trichechidae