[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Malnutrició - Viquipèdia

Malnutrició

De Viquipèdia

La malnutrició és el resultat d'una alimentació incorrecta, ja sigui per alimentació deficitària, una sobrealimentació o per assimilació deficient.

La malnutrició ocasionada per alimentació incorrecta per defecte de nutrients ha representat la fam en la majoria dels països del món fins els segle XVII i encara més enllà a d'altres. Actualment persisteix una desnutrició d'un grau variable a moltes zones subdesenvolupades econòmicament especialment d'Àfrica, Àsia i Sudamèrica. Al mateix temps als països més rics i d'altres mitjanament desenvolupats, l'obesitat s'ha incrementat tant que és considera un dels principals problemes per la salut de la població.

La malnutrició per assimilació deficient és la menys important de les tres causes de malnutrició i l'única en l'abast de la qual no hi tenen un paper preponderant factors socials i econòmics. El progrés de la medicina ha disminuït molt la incidència dels trastorns per assimilació deficient dels aliments.

Taula de continguts

[edita] Conseqüències

[edita] Per alimentació deficitària

  • Desnutrició: La inanició és l'esgotament físic que provoca i la fam l'estat de sofriment
  • Malalties per carències: Per la manca de determinats nutrients essencials com les vitamines un exemple clàssic es la malaltia del beri-beri.
  • Atrèpsia: Desnutrició i deshidratació en la infantesa, sovint causa la mort
  • Distròfia: Representa el trastorn en el volum o la pèrdua de capacitat funcional d’una part del cos acostuma afectar muscles, dents o ossos.

[edita] Per sobrealimentació

  • Obesitat: també anomenada adiposi i polisàrcia.
  • Hipervitaminosi: Normalment per ingerir fàrmacs que contenen vitamines.

[edita] Per assimilació deficient

  • Malalties per carència.
  • Síndrome de malabsorció: En l'intestí prim per digestió inadequada, alteració del metabolisme de les sals biliars, defectes de la mucosa i obstrucció de les vies limfàtiques intestinals. Aquest és el cas de la malaltia celíaca amb intolerància al gluten.