[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Malalties nutricionals - Viquipèdia

Malalties nutricionals

De Viquipèdia

[edita] Definició

Les malalties nutricionals són les causades per la manca o la deficiència de determinats nutrients. També hi ha les malalties causades per ferides, malformacions, o desús de parts del cos.

[edita] Malalties

Anorèxia nerviosa: L'anorèxia nerviosa es un desordre alimentari que amenaça contra la vida i es caracteritzada per la privació de menjar i per la pèrdua excessiva de pes. Aquesta malaltia es diagnosticada quant una persona pesa com a mínim un 15% menys del pes normal del seu cos. La pèrdua de pes extrema en les persones amb anorèxia nerviosa pot conduir a problemes perillosos de salut i fins i tot la mort. Les persones amb anorèxia nerviosa solen ser persones que tenen bons resultats a l'escola, els esports, la feina o altres activitats. Sol començar a la pubertat, però es pot desenvolupar en qualsevol moment.

Bulímia nerviosa: La bulímia nerviosa es més freqüent que l'anorèxia nerviosa. Es un desordre alimentari que produeix menjades incontrolades d'aliments seguits de accions que eviten l'efecte de la quantitat de menjar ingerit, com vòmits, fàrmacs o exercici excessiu, de manera que el malalt sol mantenir el pes normal.

Anèmia: La anèmia es una malaltia de la sang que es deu a una alteració de la composició sanguínia que té una concentració baixa d'hemoglobina.

Kwashiorkor: El Kwashiorkor es una malaltia de nadons deguda a l'absència de nutrients, com les proteïnes, a la dieta. Això sol passar perquè a segons quins llocs, on hi ha dietes on falten proteïnes, les mares donen la llet als nadons amb molts de carbohidrats però amb poques proteïnes. Alguns símptomes de la malaltia son l'abdomen bombat i coloració vermellosa del cabell. És una malaltia tan greu que la mortalitat pot ser superior del 60% i pot haver-hi seqüeles a llarg temps, com a nois amb talla curta o retràs mental.


Aquest article sobre Ciències de la salut és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.