[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Luis Milla Aspas - Viquipèdia

Luis Milla Aspas

De Viquipèdia

Luis Milla
Informació personal
Data de naixement 12 de març de 1966
Lloc de naixement Teruel, Espanya
Informació del club
Club actual Retirat
Número 4
Posició Migcentre
Clubs juvenils
FC Barcelona

Luis Milla Aspas (nascut en Teruel el 12 de març de 1966). Futbolista espanyol dels anys 80 i 90. Jugador d'extraordinària tècnica individual, jugava com migcampista organitzador, i destacava per la seva gran visió de joc, el seu senzill toc de baló, i la facilitat i rapidesa amb que movia la pilota.

Taula de continguts

[edita] Biografia

Format en les categories inferiors de el FC Barcelona, va ser un dels pocs jugadors que sent juvenil va guanyar un títol de Lliga: el de la temporada 1984-1985. Aquella temporada es va produir una vaga de l'Associació de Futbolistes Professionals d'Espanya i els clubs van decidir disputar una jornada de Lliga amb els jugadors dels seus equips juvenils. Milla, llavors jugador del juvenil A barcelonista, va disputar un partit de la Lliga professional, en el Camp Nou i davant el Real Zaragoza. El FC Barcelona va acabar guanyant aquella Lliga i Milla va poder anotar el seu primer títol professional en el seu palmarès.

Milla va ascendir al primer equip a principis de la temporada 1988-1989 de la mà de l'entrenador Johan Cruyff, que li va confiar la responsabilitat de ser el cervell de l'equip en el mig camp. En la seva primera temporada en l'equip es va revelar, no només com un jugador clau, i titular indiscutible, sinó com un dels futbolistes més cotitzats d'Espanya.

Milla va anar fins i tot convocat per a jugar en tres ocasions amb la Selecció espanyola, entre 1989 i 1990.

En la seva segona temporada en el club barcelonista va seguir jugant com titular fins que, a mitjan temporada, es van complicar les negociacions entre Luis Milla i el FC Barcelona per a renovar el contracte entre ambdues parts. Milla va demanar un augment de fitxa que ho situés a l'altura del nivell salarial dels jugadors titulars més experimentats de la plantilla. A pesar que el president del club, Josep Lluís Núñez, semblava disposat a ampliar-li la fitxa, l'entrenador Johan Cruyff es va oposar que el club acceptés les pretensions del jugador. Cruyff opinava que Milla encara era massa jove, i devia seguir progressant abans d'accedir als emoluments que cobraven els més veterans. Les relacions entre Milla i Cruyff es van complicar a l'instant que, en el partit més important de la temporada, la final de la Copa del Rei davant el Real Madrid, Cruyff va deixar Milla fora de la convocatòria. En la decisió de l'entrenador holandès també va pesar el rumor que Milla ja havia arribat a un acord amb el Real Madrid, que li oferia les condicions econòmiques que el jugador pretenia.

El FC Barcelona va guanyar la final de Copa per dos a zero, la qual cosa va reforçar l'autoritat de Cruyff. El FC Barcelona, seguint els criteris del tècnic holandès, va presentar a Milla una oferta de renovació per sota de les pretensions del jugador. Milla va rebutjar l'oferta i va optar per fitxar pel Real Madrid. La situació va obrir una gran polèmica entre l'afició barcelonista: gran part opinava que el FC Barcelona havia deixat escapar a un dels joves amb major talent d'Espanya per la tossuderia de Johan Cruyff. L'entrenador holandès, no obstant això, va dir llavors que tornaria a "fabricar un altre Milla": va pujar al primer equip a un jove jugador del filial per a jugar en la demarcació de Milla. El seu nom era Josep Guardiola.

Milla va romandre en el Real Madrid durant set temporades. Els primers quatre anys no va obtenir els èxits que esperava. Primer, va veure com el FC Barcelona guanyava de forma consecutiva quatre Lligues, la Copa d'Europa i altres títols menors, mentre el seu nou club passava una gran crisi esportiva. Després va veure com Josep Guardiola, el jove jugador que l'havia substituït en el Barcelona, li llevava el lloc com a migcentre en la Selecció espanyola. Milla no va tornar a ser convocat a jugar cap partit internacional. En els seus últims tres anys com a madridista, en canvi, va guanyar dues lligues, el 1995 i el 1997. En total, la seva estada al Real Madrid li va proporcionar quatre títols.

L'estiu del 1997 va fitxar per el València CF, club en el qual va romandre quatre temporades fins a l'estiu del 2001, que es va retirar com professional. De la seva etapa valencianista va obtenir una nova Copa del Rei, la de l'any 1999.

Actualment és Ajudant tècnic de Michael Laudrup en el Getafe C.F. (Primera Divisió Espanyola).

[edita] Clubs

[edita] Palmarès

[edita] Enllaços externs