[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Luigi Rossi - Viquipèdia

Luigi Rossi

De Viquipèdia

Luigi Rossi (Torremaggiore, vers 1598 - Roma, 1653) fou un compositor italià considerat com un dels mestres de la cantata, en va composar més de 250.

Originari de la Itàlia meridional, va estudiar a Nàpols. Va ser compositor, cantant i llaütista al servei dels Médicis a Florència i després del cardenal Antonio Barberini a Roma.

Va compondre el 1632 la cantata Lamento della Regina di Svetia sobre la mort del rei Gustau II Adolf de Suècia durant la batalla de Lützen. Gràcies a aquesta cantata va rebre una gran notorietat a tota Europa.

El 1641 va entrar a Roma al servei del papa Urbà VIII. En aquesta mateixa ciutat va fer representar la seva primera òpera Il palazzo d'Atlante incantato. Va seguir component altres cantates i oratoris.

El 1646, va ser convidat a la cort del rei de França, on el 1647 va representar la seva segona òpera Orfeo amb la participació, al paper principal, del castrat de reputació internacional Atto Melani. Aquest fet va ajudar a fer conèixer l'òpera italiana a França. Tanmateix, el seu mecenes, el cardenal d'origen italià Mazarin, va ser molt criticat per a aquesta representació de gran espectacle.