[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ludwig von Köchel - Viquipèdia

Ludwig von Köchel

De Viquipèdia

Ludwig Alois Ferdinand Ritter von Köchel (Stein, 14 de gener de 1800 - Viena, 3 de juny de 1877) va ser un escriptor, compositor, botànic, editor i admirador de l'obra musical de Wolfgang Amadeus Mozart. Va catalogar la seva obra, catàleg que va publicar el 1862.

[edita] Biografia

Va néixer a Stein (Baixa Àustria). Va estudiar dret a Viena i va ser durant 15 anys tutor dels quatre fills de l'Arxiduc Carles. Aquesta activitat li va guanyar el títol de Ritter (cavaller) i li va permetre viure de rendes la resta dels seus dies. Es va dedicar en forma privada a la investigació, realitzant campanyes de collita d'espècimens botànics al Àfrica del Nord, la Península Ibèrica, la Gran Bretanya i Rússia, molt apreciades pels científics contemporanis. A més es va interessar per la geologia i la mineralogia.

Era membre del Mozarteum de Salzburg i la seva passió per la música el va portar a sistematitzar el catàleg de composicions de Mozart, que va publicar el 1862 amb el títol de Chonologisch-thematisches Verzeichnis sämtlicher Tonwerke Wolfgang Amadé Mozarts. El seu cognom, i la inicial del mateix, van quedar des de llavors vinculats al cèlebre compositor.

També va finançar en part la primera edició completa de les obres de Mozart que va publicar Breitkopf&Härtel, des de 1877 fins a 1905. En ella es va utilitzar la classificació proposada per Köchel que agrupa les obres en 24 categories.

[edita] Obra