[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Louisa Hanoune - Viquipèdia

Louisa Hanoune

De Viquipèdia

Louisa Hanoune (Àrab:لويزة حنون) (nascuda el 7 d'abril de 1954 a Jijel) és la cap del Partit dels Treballadors d'Algèria (Parti des Travailleurs, PT). El 2004, va esdevenir la primera dona a córrer per presidenta d'Algèria.

Hanoune va ser empresonada pel govern uns quants cops abans de la legalització dels partits polítics al 1988. Va ser engarjolada aviat després que s'unís a l'Organització de Treballadors Socials Trotsquistes, un partit il·legal, al 1981, i un altre cop després dels disturbs de l'octubre del 1988, que van portar a la fi de la llei de partit únic del Front d'Alliberament Nacional (FLN).

Durant la sagnant guerra civil algeriana dels 90, Hanoune va ser una de les poques veus opositores al parlament, i, tot i els valors seculars del seu partit, una forta oponent de la política "erradicadora" del govern contra els Islamistes. Al gener del 1995, va signar la Plataforma de Sant'Egidio junt amb representants d'altres partits de l'oposició - notable inclusió del Front de Salvació Islàmica, el partit radical Islamista la dissolució per decret militar del qual va portar al començament de la guerra civil.

[edita] Enllaços