[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Los Verdes - Viquipèdia

Los Verdes

De Viquipèdia

Los Verdes són un partit polític ecologista espanyol. Va ser fundat en 1984, com a iniciativa del Manifest de Tenerife de 1983. Té nombrosos regidors en diverses províncies. Diputats als parlaments de les Illes Balears i anteriorment als d'Andalusia, Catalunya i País Basc. Han format part del Govern de la Junta d'Andalusia fins a gener de 2008.

[edita] Història

Els Verds és una confederació de partits polítics de més de 20 anys d'història, en el nostre país. Fou a principis dels anys 80 quan, amb la visita de l'activista alemanya Petra Kelly, 16 activistes ecologistes d'arreu d'Espanya van signar el Manifest de Tenerife, en el qual s'exposa la necessitat de, “paral·lel a l'exercici irrenunciable de la pressió social”, no poder confiar més en els partits existents en el moment, per a aconseguir “cotes creixents de qualitat de vida i de gaudi adequat dels recursos naturals”. A partir d'aquest manifest, es va formar una gestora que va acabar en l'any 1984, amb la inscripció dels “Verds” en el Registre de partits polítics del Ministeri de l'Interior.

El 8 d'octubre de 1988, Los Verdes van aconseguir el reconeixement europeu de l'Aliança Verda Europea, coordinadora de tots els partits verds d'Europa, que més tard es transformaria en “la Federació Europea de Partits Verds” i que acabarien en la fundació a Roma, en el 2004, del Partit Verd Europeu. Al costat dels “Verds”, des de 2007, també Iniciativa per Catalunya-Verds és membre del Partit Verd Europeu. Els resultats electorals de la formació dels “Verds” han estat molt variats, i ha oscil·lat, des de l'obtenció del 0'5% en les primeres eleccions generals a les quals es va presentar (juny de 1986), fins a l'obtenció de dos diputats, al Congrés dels Diputats en les eleccions generals de 2004, després d'un acord de concurrència conjunta amb el PSOE.

Al juny del 1987, Els Verds van obtenir el seu primer regidor, en la localitat de Villena (Alacant). Més endavant, van arribar els pactes electorals amb altres formacions polítiques, que van permetre la presència de diputats dels Verds en diversos parlaments autonòmics. En l'actualitat existeixen dues organitzacions verdes que pretenen confluir en un sol partit:

  • La Confederació dels Verds Fundada en 1984, es va transformar en federació de partits en 1995. La Confederació està integrada en el Partit Verd Europeu (European Greens) [1]
  • Els Verds-Grup Verd, fundat en 1994. Pràcticament sense activitat. [2]

[edita] Resultats electorals

  • Eleccions europees

En 1987 Els Verds (Confederacion de partits Verds) es va presentar a les eleccions al Parlament Europeu i va obtenir 107.625 vots. En 1989 Els Verds (Confederació de partits Verds) es va presentar a les eleccions al Parlament Europeu i va obtenir 164.524 vots quedant a 4 dècimes d'aconseguir un eurodiputat. En 1994 Grup Verd es va presentar a les eleccions a el Parlament Europeu i va obtenir 110.000 vots. El 1999 Els Verds (Confederació de partits Verds) es va presentar a les eleccions al Parlament Europeu i va obtenir 300.874 vots quedant tan sol a 0'03 dècimes (6000 vots) d'aconseguir un Eurodiputat. Els Verds - Grup Verd va obtenir tan sol 140.000 vots amb una candidatura encapçalada per Esteban Total, que impedí aconseguir el primer Eurodiputat verd espanyol. En 2004 Els Verds (Confederació de partits Verds) van aconseguir un Eurodiputat gràcies a l'acord electoral al que s'arribo amb el PSOE Els Verds - Grup Verd va ser l'única candidatura verda que va concórrer a les eleccions europees assolint 68.536 vots.

[edita] Enllaços externs