[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Discussió:Literatura catalana - Viquipèdia

Discussió:Literatura catalana

De Viquipèdia

No entenc perquè hi ha un article que es diu literatura catalana on tot és història i després un enllaç (encara no escrit) cap a història de la literatura catalana. --barcelona 12:23 19 mar, 2005 (UTC)

[edita] Literatura en català

És necessàriament la literatura catalana la escrita en català? No sería millor retolar l'article com 'Literatura en català'? El fet es que no tots els escriptors catalans escriuen en català, com es el cas per exemple de Manuel Vázquez Montalbán i d'altres que tant escriuen en català com articles i/o llibres en castellà. De fet, l'adjectiu 'catalana' respecte de literatura fa més referencia geogràfica (Catalunya) que no pas lingüística (Països Catalans), i que pot èsser entès com a excloent d'escriptors valencians o balears. --Hansen 10:09, 9 ag 2006 (UTC)

Estic d'acord amb Hansen: des de la sensibilitat valenciana, pense que hauríem de dir literatura en català, donat que els autors que no han nascut al principat es podrien incloure molt més dignament, i no com una rèmora o afegit secundari... Al cap i a la fi, si cerquem català al diccionari no trobem una referència a la llengua sinó al territori. Però si volem referir-nos a la llengua, o bé emprem "en llengua catalana" o bé "en català". També podríem acudir al potser massa llarg: autors de cultura catalana. Em sembla que el millor seria Literatura en català. Salut, --Xavier Rovella 16:05, 29 gen 2007 (CET)
Ara em diràs que a les universitats valencianes no hi ha assignatures de literatura catalana. A part, Simenon feia literatura francesa, no?, tot i ser belga, o Naguib Mahfuz feia literatura àrab, tot i ser Egipci. Per cert, responent a la primera intervenció, Montalbán no queia en aquestes provocacions i tenia clar que ell no feia literatura catalana (igual que ho tenen actualment els grans escriptors catalans en espanyol). --

Coincideixo completament. Crec que és un greu error confondre la cultura amb la geografía. Cenyint-nos al tema: existeix literatura en català fora de Catalunya i la literatura a Catalunya no s'escriu exclusivament en català. A més crec que això haurá d'ésser una norma d'estil a la Viquipèdia donat que hi contribueix gent de tot arreu dels països catalans (i soposo que també gent de fora). --axelman 22:18, 10 oct 2007 (UTM)