Web Analytics Made Easy - Statcounter

[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Liqueos - Viquip??dia

Liqueos

De Viquip??dia

Liqueos (llat?? Lycaeus o Lyceus, grec Likeos) moderna Diof??rti, fou el nom d'una muntanya d'Arc??dia al districte de Parrh??sia, des la que es podia veure casi tot el Pelopon??s. La seva altura era i ??s de 1418 metres. Fou centre d'adoraci?? de Zeus a Arc??dia a la muntanya anomenada Olimp (?????????? ????????????) on hi havia un altar de Zeus Lykeos a una cova sagrada, junt a un hip??drom i un estadi on es feien uns jocs (Jocs Liqueus) en honor de Zeus (????????????) semblants a les festes romanes de la Luperc??lia. Prop del hip??drom hi havia un temple dedicar a Pan Likeos.

Queden unes restes del hip??drom i d'una cisterna, i unes ru??nes anomenades Hellenikon, que semblen ser part d'un temple; una esgl??sia, Sant Elies, es a la cimera del Diof??rti on hi havia abans el temple de Zeus. A la part oriental hi havia un santuari dedicar a Apol??lo Parrhasi o Pithi i propera la ciutat de Cretea.

La muntanya Cerausium (??????????????????) probablement el modern Steph??ni (abans es pensava que era el Tetr??zi), part del Liqueos, es el lloc de naixement del riu Neda, i a la rodalia el mont Nomia (?????????? ???????), prop de Licosura (Lycosura), que devia ser el modern Tetr??zi.