[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Linköping - Viquipèdia

Linköping

De Viquipèdia

La catedral de Linköping
La catedral de Linköping

Linköping [ˈˈlɪnɕøːpɪŋ] és una ciutat del sud de Suècia, amb una població de 94.298 (2001). Es la seu del municipi del mateix nom amb 136.000 habitants.

Linköping és el centre d'una regió antiga cultural i celebra el 700 aniversari el 1987. Dominant la vila com un far hi ha la torre de la catedral.

La ciutat se situa cap al sud del llac Roxen (que són part dels camins d'aigua històricament importants Motala ström i el Göta Canal) on la carretera principal des d'Estocolm a Helsingborg creua el riu Stångån (i el kanal Kinda).

Aquesta carretera era part de la ruta Eriksgata que el nou rei elegit havia de viatjar segons la Llei sueca medieval. En la xarxa viària de segle XX, s'anomenava primer Riksettan (carretera nacional 1). S'anomena actualment E4 i s'ha redirigit per passar per fora de la ciutat per la cara nord. També contribueix a les comunicacions excel·lents de Linköping la seva situació en la línia principal de ferrocarril del sud que connecta Estocolm amb Malmö i la capital danesa de Copenhaguen. Hi ha també un aeroport menor.