[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Liam Gallagher - Viquipèdia

Liam Gallagher

De Viquipèdia

250ppx

William John Paul Gallagher va néixer el 21 de setembre de 1972 a Longsight, Manchester (Anglaterra). És el cantant de la banda britànica Oasis. És famós pels seus comportaments erràtics i la seva distintiva forma de cantar. Si bé el seu germà gran Noel Gallagher compon la majoria de les cançons, Liam ha desenvolupat últimament la seva capacitat com a compositor, i ha col·laborat amb diverses cançons en els últims àlbums de la banda.

Tot i les diferents opinions, Liam va ser un dels líders del moviment britpop en els '90, i continua sent un dels personatges característics i més recognoscibles de la música britànica.

Té un fill anomenat Lennon, li va posar el nom en honor a John Lennon i tal és la seva afició per The Beatles que el seu germà Noel li va regalar un collaret que havia pertangut al mateix ex-Beatle. Una altra cosa que relaciona a Oasis amb els Beatles és que el seu actual bateria, Zak Starkey, és fill de Ringo Starr.

Liam és un gran fanàtic del futbol. És simpatitzant de Manchester City i del Celtic Football Club de Glasgow.

En la revista anglesa "Q" de Febrer de 2007 Liam figura en el lloc 11 entre els "100 grans cantants i 1000 grans cançons". Els 10 temes pels quals va aconseguir estar en aquest lloc són: Rock & Roll Star, Live Forever, Up in The Sky, Champagne Supernova, D'You/ Know What I Mean, I Am The Walrus (Live), Aquiesce, It's Getting Better (Man!!), Stop Crying Your Heart Out i Lyla.