[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Les belles fontaines - Viquipèdia

Les belles fontaines

De Viquipèdia

Les Belles Fontaines
Les Belles Fontaines

Les belles fontaines és una font al lloc de la font Gadot que els burgmestres de Lieja van fer erigir al segle XVIII per a ressaltar el seu poder al municipi balneari de Chaudfontaine.

Segons una inscripció (en francès) al monument, l'obra «s'ha començat al 1744 sobre la regència dels burgmestres De Raick i Dejoze i s'ha terminat al 1747 durant la magistratura dels senyors nobles i generosos baró de Rosen, senyor de Melen i Leonard de Hayne, intendent del mont de pietat de Lieja».

Detall: la conca central
Detall: la conca central

L'aigua surt d'una boca d'un lleó a ambdós costats de la font i es collecta en una conca adornada d'un peix. El monument s'ha restaurat a l'inici del segle XXI però la font va perdre la seva funció original, com que no es pot garantir que l'aigua sigui potable.

La font figurava al logotip i al segell de la loja maçonica «La nymphe de Chaudfontaine», creada al 1749 per Lord Stanhope, diputat del Grand Orient d'Anglaterra i reconstituida el 1809 amb el nom «Etoile de Chaudfontaine» que al 1823 va fusionar amb la loja liegesa «La parfaite intelligence» amb el nom «La parfaite intelligence et l'étoile réunies» que sempre existeix.