[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Leopold Pomés i Campello - Viquipèdia

Leopold Pomés i Campello

De Viquipèdia

Leopold Pomés i Campello ( Barcelona 1931 ) és un fotògraf i publicista català.

[edita] Biografia

Va néixer el 1931 a la ciutat de Barcelona. De formació autodidacta, s'interessà ben aviat per la fotografia, realitzant l'any 1955 la seva primera exposició fotogràfica a Barcelona.

Ha estat guardonat amb la Medalla d'Or al Mèrit Artístic de l'Ajuntament de Barcelona, amb el Premi Nacional d'Arts Plàstiques l'any 1998 i amb la Creu de Sant Jordi l'any 1999, ambdòs guardons concedits per la Generalitat de Catalunya.

[edita] Activitat professional

L'any 1961 fundà, al costat de Karin Leiz, Studio Pomés amb el qual es donà a conéixer com a fotògraf de publicitat, dirigint l'agència de publicitat Tiempo. Conegut mundialment per la seva creació de la "Burbuja Freixenet", en serà el director publicitari de la marca del Grup Freixenet i director dels seus nombrosos espots publicitaris, també ha desenvolupat espots per altres marques aconseguint els primers premis en publicitat a la Biennal de Venècia i al Festival de Cannes.

Al costat de Víctor Sagi dirigí l'espectacle d'obertura de la Copa del Món de Futbol 1982 a Barcelona i fou l'escollit per crear la campanya d'imatge per a la candidatura de la ciutat de Barcelona de cara a organitzar els Jocs Olímpics d'estiu 1992.

[edita] Enllaços externs