[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Leonnorius - Viquipèdia

Leonnorius

De Viquipèdia

Leonnorius fou un dels caps dels gals en la seva invasió de Macedònia i països adjacents. Quan Brennus va avançar cap a Macedònia i Grècia (279 aC) Leonnorius i Lutarius, amb 20000 homes, es van dirigir a Tràcia on van assolar la regió a la vora de l'Hel·lespont; els bizantins els van haver de pagar tribut, i es van apoderar de Lisimàquia.

Leonnorius va anar a Bizanci on va demanar els mitjans per passar a l'Àsia i mentre Lutarius va capturar alguns vaixells amb els que va poder transportar totes les seves forces a través de l'Hel·lespont.

Leonnorius era encara a Bizanci quan el rei Nicomedes I de Bitínia va demanar el seu suport en una guerra que mantenia contra un germà i contra Antíoc I Sòter, rei selèucida, i va acceptar pagar a les tropes de Lutarius i de Leonnorius i donar-los-hi els mitjans per creuar a Àsia (278 aC). Leonnorius va passar a Bitínia on es suposa que va ajudar a Nicomedes contra el seu germà Zipetes i va participar en expedicions a diverses zones (el gals va romandre un temps per Àsia Menor fins que es van establir al territori que va prendre el nom de Galàcia). El seu nom no torna a aparèixer després de creuar a Àsia.