[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Laozi - Viquipèdia

Laozi

De Viquipèdia

L'imatge clàssica de Laozi muntat un búfal
L'imatge clàssica de Laozi muntat un búfal

Laozi (老子 [lǎo zǐ], també transcrit com a Lao Tse) fou el filòsof xinès creador del daoisme, conegut només com una llegenda, es creu que va viure en el segle IV aC. Hi ha qui posa en dubte l'existència d'aquest personatge. (Laozi vol dir "vell mestre"). La tradició diu que hauria nascut a la Prefectura de Ku, en el que avui és el país de Lùyi, a la província de Henan, en els darrers anys del Període de la Primavera i la tardor.

D'acord amb la tradició, Laozi era contemporani de Confuci i treballà com a arxiver a la Llibreria Imperial de la cort de la Dinastia Zhou.

Degut a la dimissió de les autoritats de la cort de Zhou hauria estat cessat en el seu càrrec, per això va partir amb el seu brufol d'aigua cap a l'estat de Qin, on desaparegué en el desert. Laozi hauria compartit el seu pensament filosòfic només de paraula, la qual cosa el fa semblant a Sòcrates, Jesús, Buda i Confuci.

[edita] Bibliografia

  • Laozi: Daodejing. El llibre del "dao" i del "de". Edicions Proa, Barcelona. ISBN 8484370364 / 84-8437-036-4. Traducció de Sean Golden i Marisa Presas, feta directament del xinès al català.


[edita] Enllaços externs

老子 Lǎozĭ 道德經 Dàodéjīng Chinese+English+German

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Laozi
Wikiquote A Viquidites hi ha frases fetes, frases cèlebres i proverbis relatius a Laozi
Vegeu fonts documentals en català sobre Laozi a Viquitexts.