[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Laomedó de Mitilene - Viquipèdia

Laomedó de Mitilene

De Viquipèdia

Laomedó de Mitilene (Laomedon, Laomédon Λαομέδων) fill de Làric, fou un general d'Alexandre el Gran que ja servia al príncep quan encara vivia el seu pare Filip II de Macedònia; aquest el va desterrar juntament amb el seu germà Erigi, i Ptolemeu, Nearc i altres, acusats de prendre part en les intrigues del príncep.

Quan Alexandre va pujar al tron foren cridats immediatament. Laomedó va acompanyar a Alexandre a Àsia, i com que parlava persa fou anomenat encarregats dels presoners.

A la mort del rei va obtenir la satrapia de Síria que va conservar a la segona divisió de Triparadisos. Una mica després Ptolemeu I Soter d'Egipte va oferir a Laodemó la compra de Celesíria i Fenícia, però el sàtrapa ho va rebutjar. Llavors Ptolemeu va enviar a Nicànor amb un exèrcit i Laomedó no va poder oferir cap resistència seriosa i fou fet presoner i enviat a Egipte.

Allí es va poder escapar i es va reunir amb Alcetes a Psídia, i va participar junt amb Alcetes, Àtal i els demés partidaris sobrevivents de Perdicas d'Orèstia, en la lluita contra Antígon el borni. La seva sort en la derrota final (320 aC) no és esmentada per cap historiador.