[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Lancelot - Viquipèdia

Lancelot

De Viquipèdia

En la llegenda artúrica, Sir Lancelot (Lancelot del Llac, Lancelot du Lac) és un dels cavallers de la Taula Rodona. En la majoria de romanços és caracteritzat com el cavaller de màxima confiança del Rei Artús, i juga un paper important en moltes de les seves victòries. Tanmateix, també contribueix a la desfeta d'Artús quan les seves relacions secretes amb la reina Ginebra van acabar amb la unitat de la cort.

Lancelot és un personatge popular i ha estat representat en molts poemes, històries, obres de teatre i pel·lícules com a figura destacada en el cicle d'Artur. Tanmateix, Lancelot no és un membre original del cicle, i el seu desenvolupament en la història encara es font de discussions entre estudiosos.

Segons la llegenda el pare de Lancelot era el Rei Ban de Benoic, i la seva mare es deia Elaine. El seu mig germà il·legítim, Sir Hèctor de Maris, i els dos cosins Sir Bors i Sir Lionel també eren membres de la Taula Rodona. Amb Elaine de Corbenic, filla del Rei Pescador, va engendrar Galahad.