[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

La Fortesa - Viquipèdia

La Fortesa

De Viquipèdia

La Fortesa és una pedania del municipi de Piera, situada a l'extrem sud, just on acaba la comarca de l'Anoia i comença l'Alt Penedès. Aquesta ubicació fa que la zona presenti unes característiques més semblants a les penedesenques. De fet, la vinya és un dels conreus que podem trobar al voltant de poble. A part, també és molt habitual la producció de fruita dolça, sobretot, el préssec. Aquesta producció gaudeix d'un merescut mèrit a la seva qualitat a través de la Denominació d'Origen Fordal.

La població de La Fortesa és d'aproximadament unes 70 persones, i la majoria es dedica a l'agricultura. Tot i que cal dir que cada cop són menys les persones que hi exerceixen i que ens els darrers anys l'envelliment de la població ha fet que moltes cases es tanquessin.

El poble compta amb una església construïda als anys 60 pels mateixos veïns i una ermita anomenada Santa Creu de Creixà, allunyada del nucli i que també fa de cementiri per als habitants de La Fortesa i dels de Can Canals de Masbover. Cal dir que aquesta ermita s'esmenta ja en l'any 1018 amb el nom de Santa Creu de Palau.