[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

L'ètica protestant i l'esperit del capitalisme - Viquipèdia

L'ètica protestant i l'esperit del capitalisme

De Viquipèdia

Portada de l'edició en alemany de 1934
Portada de l'edició en alemany de 1934

L'ètica protestant i l'esperit del capitalisme (en alemany, Die protestantische Ethik und der 'Geist' des Kapitalismus) és un llibre escrit pel sociòleg alemany Max Weber els anys 1904 i 1905. Ha exercit una influència notable en la sociologia del segle XX.

Segons Weber l'origen del capitalisme no es deuria a factors únicament econòmics —com per exemple explicava el marxisme—, sinó en factors culturals. Al seu entendre, el capitalisme va nàixer quan el protestantisme, especialment el calvinisme, i la seua ètica van influir en un gran nombre de persones que es van comprometre amb el seu treball mitjançant la 'vocació' professional en un món secular i com més va més racionalitzat.

En català va ser traduït per Joan Estruch i Gibert.

[edita] Enllaços externs


Aquest article sobre sociologia és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.