[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Kulbeckia kulbecke - Viquipèdia

Kulbeckia kulbecke

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Kulbeckia kulbecke
Registre fòssil: TuroniàConiacià
Manca una imatge
Manca una imatge


Estat de conservació
Classificació científica
Regne: Animalia
Fílum: Chordata
Classe: Mammalia
Subclasse: Eutheria
Ordre: Lipotyphla?
Família: Zalambdalestidae
Gènere: Kulbeckia
Espècie: K. kulbecke
Nom binomial
Kulbeckia kulbecke
(Nessov, 1993)
Sinònims

Kulbeckia kansaika; Kulbeckia rara

Kulbeckia kulbecke és una espècie de petits mamífers prehistòrics. És l'única espècie continguda al gènere monotípic Kulbeckia, dins de la família Zalambdalestidae.

K. kulbecke visqué en el que actualment és l'Uzbekistan i el Tadjikistan al Cretaci superior.[1] Se n'han trobat ossos a la formació Bissekty i la formació Aitym, i el seu holotip és una molar M1 aïllada.

El 1997, quatre anys després que Lev Nessov descrigués l'espècie, es trobà evidència que suggereix que K. kulbecke podria ser el membre més basal de la família Zalambdalestidae.[1] Una vegada es descobriren les similituds amb els zalambdalèstids, Kulbeckia, originalment classificada dins la seva pròpia família monotípica Kulbeckiidae, fou reclassificada per Archibald, Averianov i Ekdale dins la família Zalambdalestidae.[1]

En comparació amb zalambdalèstids més moderns, K. kulbecke era de mida petita. També tenia quatre incisives en lloc de tres i el diastema era petit o absent.

[edita] Bibliografia

  • Nessov, L. (1993). New Mesozoic mammals of middle Asia and Kazakhstan and comments about evolution of theriofaunas of Cretaceous coastal plains of Asia. 

[edita] Referències

  1. 1,0 1,1 1,2 Archibald, J. David, O. Averianov (2002). «The Late Cretaceous Placental Mammal Kulbeckia». Journal of Vertebrate Paleontology 23 (2): 404-419.

[edita] Enllaços externs


Aquest article sobre mamífers prehistòrics és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.