[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Klingsor - Viquipèdia

Klingsor

De Viquipèdia

Klingsor, és un personatge de l'òpera Parsifal de Wagner. És un cavaller de l'Orde del rei Amfortas. Incapaç de controlar la seva pròpia líbido, Klingsor es va castrar a si mateix i amb menyspreu va ser expulsat de l'Orde. Exiliat al desert, per art de màgia Klingsor va construir allí una terra de plaers, repleta de flors diabòliques, i des de llavors intenta atrapar als Cavallers allí per a aconseguir el seu regne. Quan Titutel, ja ancià, va lliurar la insígnia del sobirà al seu fill Amfortas, aquest en l'ardor de la joventut, va intentar combatre al diable de Klingsor, al regne del qual es va dirigir duent la Sagrada Llança amb ell. Però, seduït per una dona, es va convertir en una flor de l'infern i la llança va caure en poder de Klingsor qui la hi va clavar a Amfortas en el costat provocant-li una ferida que només la pròpia llança pot guarir. Tots aquells que van intentar recuperar-la de mans del bruixot, també han sucumbit. No obstant això, el Grial va profetitzar que un dia arribaria un home pur i gran coneixedor de la pena.

[edita] Referències literàries

L'escriptor alemany Herman Hesse, va escriure el llibre "L'últim estiu de Klingsor", en el qual el personatge que duu aquest nom és un pintor.

Jorge Volpi, escriptor mexicà, va escriure "En busca de Klingsor" (A la recerca de Klingsor), una novel·la que relata la recerca de Klingsor, nom en clau d'un físic de primera línia que, en temps del Tercer Reich, va ser conseller d'Adolf Hitler en matèria científica.