[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Juan José Cañas - Viquipèdia

Juan José Cañas

De Viquipèdia

Juan José Cañas (San Miguel (El Salvador), 1826 - San Miguel (El Salvador), 19 de gener de 1918) fou un militar, diplomàtic i escriptor salvadorenc. És autor de l'himne nacional d'El Salvador.

Va estudiar en Nicaragua i després en Guatemala, on va obtenir el títol de Batxiller. Va passar a la Universitat i va cursar tres anys de Medicina. En 1848 va tornar a El Salvador i després es va marxar a San Francisco, a la recerca d'or. Més tard, va anar a Nicaragua i es va incorporar a l'exèrcit que lluitava contra el filibuster William Walker (Campanya nacional contra els filibusters, 1856).

La seva producció literària, iniciada als 17 anys, comprèn versos, proses literàries, treballs de crítica, narracions i articles varis. En la poesia és el precursor del romanticisme a El Salvador. La seva fama de poeta va traspassar les fronteres nacionals. Entre els càrrecs administratius que va ocupar estan el de Governador Polític Departamental i el de Sotssecretari de Relacions Exteriors. En la seva carrera diplomàtica va representar El Salvador a Santiago de Xile en qualitat de Ministre Plenipotenciari, i va assolir la signatura d'un tractat que va intensificar les relacions entre ambdós països. En 1882, l'Acadèmia Colombiana el va nomenar soci honorari estranger. Fou fundador i president de l'Academia Salvadoreña de la Lengua.