[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Santiago de Xile - Viquipèdia

Santiago de Xile

De Viquipèdia

Palau de la Moneda
Palau de la Moneda
Bandera de Santiago de Xile
Bandera de Santiago de Xile

La ciutat de Santiago de Xile és la ciutat més gran i la capital de la República de Xile. Està localitzada en la vall central del país, i té una àrea metropolitana de més de 5 milions d'habitants, més d'un terç de la població total del país.

Santiago va ser fundada amb el nom de Santiago de la Nueva Extremadura (Santiago de la Nova Extremadura) pel conqueridor extremeny Pedro de Valdivia, el 12 de febrer de 1541 en la vall de Mapocho, una zona de clima temperat i de fàcil protecció, ja que el riu Mapocho hi origina una illa fluvial. Els primers edificis hi van ser construïts amb el suport del indígenes nadius picunche. Va ser designada com a capital de Xile el 1818.

Durant el segle XIX, Santiago va ser una ciutat petita amb pocs edificis importants, excepte el Palau de la Moneda, i altres construccions cíviques i religioses. De 1880 a 1890 l'extracció de guano a la regió nord de Xile va permetre el desenvolupament i la prosperitat de la ciutat. Santiago va començar un procés de modernització durant els anys trenta, amb la construcció del "Barrio Cívico", envoltant el Palau de la Moneda. La ciutat va créixer en població, amb la immigració del nord i sud del país. Després de la transició a la democràcia i del desenvolupament subsegüent del país, Santiago s'ha convertit en un centre financer molt important de Llatinoamèrica, i ha rebut en diverses ocasions la distinció de Millor ciutat per a fer negocis de Llatinoamèrica.

[edita] Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Santiago de Xile