[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Juan Carreño de Miranda - Viquipèdia

Juan Carreño de Miranda

De Viquipèdia

Juan Carreño de Miranda (Avilés, 1614 - Madrid, 1685) és un pintor asturià que va destacar com retratista en la Cort Espanyola del segle XVII, coincidint en ella amb Velázquez de qui era bon amic.

L'estil d'aquest pintor d'Avilés s'enquadra dins del barroc, pertanyent a les Escoles Anglesa i Espanyola i estant lleugerament influït per Velázquez i Rubens.

Nascut a Avilés en el seno d'una família noble, va saber captar amb elegància i psicologia els personatges de la Cort madrilenya, el que li va valer ser nomenat pintor del Rei en 1669. A partir d'aquesta punt la seva obra es torni eminentement retratista, deixant no obstant això uns frescs religiosos en la Catedral de Toledo.

Del seu impressionant llegat de retrats existeix una gran mostra en el Museu del Prado i una bona representació del seu art en el Museu de Belles Arts d'Astúries. Servint-se del tipus de retrat oficial elaborat des de Antonio Habito en el segle XVI, un retrat auster, solemne de colors apagats i fons negre i sense al·lusions explícites a la dignitat del retratat, en aquesta escola de retratisteas van participar també: Sánchez Coello, Sofonisba Anguissola i el propi Velázquez.