[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Jour de fête - Viquipèdia

Jour de fête

De Viquipèdia

Jour de fête
Dia de festa
Valoració imdb:7.5/10 stars


Fitxa tècnica
Direcció Jacques Tati

Producció André Paulvé
Fred Orain

Guió Henri Marquet
René Wheeler
Jacques Tati

Música Jean Yatove

Muntatge Marcel Moreau

Repartiment Guy Decomble
Jacques Tati
Paul Frankeur
Santa Relli

Dades i xifres
Països França
Any 1949
Gènere Comèdia
Duració 70 min.
Idioma Francès

Companyies
Distribució Cady-Film

Fitxa a IMDb

Jour de fête (en català, dia de festa o el gran dia) (1949) és una comèdia del director francès Jacques Tati. Jour de fête narra la història d'un carter francès inepte que sovint es distreu i deixa de fer la seva feina per conversar amb els habitants locals i tafaneja la fira ambulant que arriba a la ciutat. Influenciat per l'excés de vi i per la rapidesa de l'American Postal Service, fa el possible per distribuir amb rapidesa les seves entregues amb bicicleta.

A Jour de fête, hi apareixen per primer cop diferents aspectes característics del treball de Tati en un llargmetratge. Aquesta pel·lícula és en gran part una comèdia visual amb un diàleg que sovint és tan sols un soroll de fons. Malgrat tot això, el so constitueix l'element clau de la pel·lícula, degut a les veus creades per la imaginació de Tati i altres sons de fons que creen efectes humorístics.

La pel·lícula es va rodar originàriament en color Thomson, un procés que va desaparèixer abans que s'hi poguessin mostrar algunes còpies. La pel·lícula no va continuar endavant i Tati es va veure forçat a estrenar la versió en blanc i negre (que mostra ocasionalment llums de colors, pintades a mà per Tati) la qual es va crear per por de que l'estrena en color no hi hagués quedat perfecte. La còpia en color la van publicar i modificar la filla de Tati, que es deia Sophie Tatischeff, i el cinematògraf François Ede, al 1995. Un gran tros de la pel·lícula es va rodar a la ciutat de Sainte-Sévère-sur-Indre i a les seves rodalíes i a una gran part dels seus habitants se'ls hi va donar un paper d'extres.

[edita] Repartiment

  • Jacques Tati com François (el carter)
  • Guy Decomble com Roger
  • Paul Frankeur com Marcel
  • Santa Relli com la dona de Roger
  • Maine Vallée com Jeannette
  • Delcassan com el tafaner
  • Roger Rafal com el perruquer
  • Robert Balpo

[edita] Enllaç extern