[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Josep Reig - Viquipèdia

Josep Reig

De Viquipèdia

Josep Reig (1584? - Barcelona, 1674) fou mestre de capella de Santa Maria del Mar a Barcelona des de 1618 fins a la seva mort. tots els motets estan escrits amb una clara influència italiana amb la incorporació del baix continu.

Podria haver estudiat amb Joan Pau Pujol (1573-1626). Tots els seus motets coneguts estan escrits en un estil policoral proper a l'escola veneciana dels Gabrieli.

Durant el segle XVII, fou un dels mestres que exercí més anys el càrrec. Es presentà a les oposicions, sense guanyar-les, el 26 de juny del 1607 quan només tenia 22 anys. Havia nascut, per tant, el 1584 o 1585. El 16 de setembre del 1618 es torna a presentar a les oposicions i guanya la plaça. El 20 maig del 1655 va ser nomenat mestre de capella ad vitam i el 24 de maig del 1669 demanà que el substituís el seu ajudant Miquel Rosquelles, després de més de 50 anys de magisteri. No se sap la data de la seva mort.

Els manuscrits de les seves obres es conservaven a Santa Maria del Mar però es varen cremar durant la guerra, però Higini Anglès els havia fotografiats perquè estaven junt amb obres de Joan Pau Pujol, de qui havia començat la publicació de l'Opera omnia. Eren 8 llibretes, una per a cada veu, enquadernades en pergamí, i contenien 26 motets de Reig i 17 de Pujol. El fet que en el recull només hi figurin motets de Reig i Pujol potser ens indica els lligams que haurien pogut existir entre ells dos.

[edita] Enllaços externs